Co jeszcze powinna mieć lodówka?
Lodówka powinna mieć kilka funkcji, które znacznie usprawnią korzystanie z niej, a także pozwolą na to, by przechowywane warzywa i owoce dłużej zachowywały świeżość. Mowa między innymi o samorozmrażaniu. To bardzo wygodne rozwiązanie, dzięki któremu lód nie będzie zbierał się na ściankach. Efekt uboczny jest taki, że woda będzie ściekała do pojemnika. Warto również rozważyć zakup chłodziarki wyposażonej w system No Frost. Dzięki niemu, tak jak w przypadku samorozmrażania, nie doświadczymy szronu na ściankach lodówki. Niektóre modele mają system w całym urządzeniu, inne natomiast np. tylko we wnętrzu chłodziarki. Za sprawą rozwiązania antybakteryjnego będziemy mieli większą pewność, że we wnętrzu lodówki nie rozmrażają się np. drobnoustroje. Ciekawie wygląda także tak zwana wymuszona cyrkulacja powietrza. Dzięki niej wnętrze jest równomiernie chłodzone, a co za tym idzie – proces psucia się żywności jest dużo wolniejszy. Fani wygody docenią komorę niskich temperatur. Dzięki niej wytworzymy kostki lodu bądź przechowamy zamrożoną żywność.