210
Views

Różne rodzaje kaw dzięki ekspresom Siemens

Zaskakujące kawowe rytuały spotkać można jednak również dużo bliżej – w Europie. Intrygujące może być nawet tak dobrze znane włoskie espresso. Okazuje się bowiem, że wciąż nie wiemy o nim wszystkiego. – „Im bardziej na północ Włoch podróżujemy, tym espresso staje się dłuższe” – mówi Uri Wollner, właściciel kawiarni i sklepu z kawą – Cophi. – „W Neapolu robi się ristretto, które ma konsystencję zbliżoną do syropu, a w Ticino espresso ma już prawie 40 ml. Co ciekawe, w Rzymie często podaje się je z plasterkiem cytryny” – dodaje Wollner.

Mimo dużej egzotyki rytuały i kawy z najdalszych zakątków globu mogą teraz zostać samodzielnie odtworzone w domu. Wszystko dzięki nowym ekspresom z linii EQ.500. Modele TQ507R02, TQ507R03 oraz TQ505R09 sprawią, że każda kuchnia zamieni się w ulubioną kawiarnię z dowolnego kraju świata.

1 2

Kategoria artykułu
Ciekawostki
Wpis partnerski

MenWorld.pl to lifestylowy magazyn dla mężczyzn. Na łamach naszej witryny internetowej można przeczytać artykuły z wielu dziedzin, które powinny zainteresować prawdziwego faceta. Nasi redaktorzy tworzą teksty o motoryzacji, podróżach, modzie, nowych technologiach oraz kulturze. Każdego dnia pojawiają się kolejne artykuły pisane w formie blogowej.

Możliwość opublikowania komentarza wyłączona.